Står du I RKI eller opfylder du ikke de formelle lånekrav? Sådan kan du få et lån alligevel
Hvordan du kan låne trods RKI og mangel på opfyldelse af de formelle krav til et erhvervslån, det kan du blive meget klogere på i dette indlæg.
Drømmen om at få et af Danmarks billigste ‘‘erhvervslån” behøver altså ikke bliver slukket, ”blot” fordi du står i RKI eller ikke opfylder kravene til det – direkte. Lad os se nærmere på smutvejene.
De formelle krav til et erhvervslån
Når du læser disse formelle krav til et erhvervslån nedenfor, så tab ikke kæben. Der er nemlig flere måder at komme uden om kravene på – på lovlig vis. Så selvom du måske ikke opfylder kravene lige nu og her, så kan du godt få lov til at optage et lån til din virksomhed. Uanset om pengene skal bruges til udvidelse af din virksomhed, lån til erhvervsejendomme, lån til opstart af virksomhed eller noget helt andet.
Følgende formelle krav gør sig gældende ved optagelse af et erhvervslån:
- Du skal typisk have drevet din virksomhed i mere end 4-6 måneder
- Alle registrerede ejere af virksomheden, skal have adresse i Danmark
- Din virksomhed skal have adresse i Danmark
- Din virksomhed skal typisk have årlige indtægter for mere end 400.000 kr.
- Du skal have en erhvervsbankkonto til virksomheden
Hvordan kan man låne, hvis man ikke lever op til de formelle krav til et erhvervslån?
Lever din virksomhed ikke op til ovenstående? Så frygt ikke, at du ikke kan få en finansiering i hus. Der findes nemlig andre muligheder.
I stedet kan du nemlig låne penge som privatperson, og blot flytte private-lånte penge ind i din virksomhed. Her er forskellen blot, at du låner pengene som et privatlån og ikke som et direkte erhvervslån. Denne type anvendes ofte ved opstart af virksomhed, eller ved første ejendomsfinansiering som erhverv.
Via denne metode låner du pengene i dit CPR-nummer i stedet for i dit CVR-nummer.
Hvor kan man låne når man står i RKI – både som virksomhed og privat person.
Som du højst sandsynligt har fundet ud af, så er det ikke alle långivere som ønsker at låne penge ud til privatpersoner eller virksomheder, der er registreret som dårlige betalere i RKI (også kaldt ribers). Heldigvis er det ikke dem alle.
Der findes nemlig forskellige låneudbydere, som ikke holder sig tilbage med at låne til disse personer – under samme betingelser. Oftest kræver dette, at du inddrager en selvskyldnerkautionist. En selvskyldnerkautionist betyder, at kautionisten hæfter for lånet, hvis du ikke kan tilbagebetale det du skylder rettidigt.
De mest kendte låneformer for denne type lån er dog de klassiske kviklån, som vi på Capino anbefaler, at alle bør holde sig langt væk fra. På disse lån, er renterne nemlig typisk så tårnhøje og betingelser er så tvivlsomme, at du hurtigt kan komme til at skylde mange flere penge væk, end hvad du har mulighed for at betale dig ud af – og så kommer du aldrig ud af RKI.
En anden mulighed er, at søge efter private långivere, som enten kan være enkeltpersoner eller selskaber, der låne din virksomhed penge som en passiv investor. Nysgerrig på dette? Så kom i gang nu, med at finde en privat långiver her på Capino – det tager kun få minutter at blive oprettet.
Uanset hvordan og hvorledes, så anbefaler vi dig dog altid at arbejde på, at komme ud af RKI. Det forhøjer nemlig dine chancer for at få et virksomhedslån, hvis du ikke står som ”dårlig betaler” i systemet. Derfor kan du herunder se hvorledes du kan speede processen op, så du ikke lider under de mange kedelige konsekvenser, der er ved at stå i ribers.
Hvordan kommer jeg ud af RKI
Det er muligt at komme ud af RKI og der findes forskellige muligheder som kan hjælpe med at sætte tempoet op for det, så du hurtigere kan komme af med den byrde.
Har du pengene, så kan du betale alle dine kreditorer ud. Har du ikke pengene, så kan du eksempelvis søge hjælp hos en finansiel rådgiver, som på dine vegne eksempelvis kan forhandle med dine kreditorer om nedslag i gælden.
Årsagen til at et nedslag i gælden er muligt, er fordi at kreditorer selvfølgelig ønsker at modtage noget af tilbagebetaling frem for ingen tilbagebetaling. Det vil sige, at hvis din finansielle rådgiver kan hjælpe med at udarbejde en realistisk tilbagebetalingsplan, som både tilgodeser dig og dine kreditorer, så er dette en mulighed.
Gør du intet – men blot venter 5 år, så bliver du automatisk slettet fra RKI systemet og kan ikke blive registreret for den samme gæld igen. Jubii!
Dette betyder dog ikke at din gæld er væk, men du står ikke længere registreret som dårlig betaler i systemet. Det anbefales dog aldrig bare at lade gælden stå stille og ikke betale af på den, da dine kreditorer nemt kan tage dig i fogedretten, selvom du ikke står i RKI.
Står jeg i RKI?
Er du usikker på, om du står i RKI, så kan du på denne side dininfo.dk helt GRATIS tjekke, om du står registreret i systemet. Du skal blot anvende dit NemID ved login.